La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime

Platteland

Regio van het goede leven!

Het platteland in het departement Charente-Maritime combineert diversiteit, schoonheid en oorspronkelijkheid. Door de streken Aunis en Saintonge heen is de natuur er nog ongerept.

Natuur en lokale producten

Bossen, velden met zonnebloemen, mooie riviertjes, rijen wijnranken vormen het achterland. Vele plekken lenen zich voor ontspanning maar ook voor activiteiten, wandelingen, fietstochten, tochten te paard, tennis... Het binnenland van de Charente-Maritime is ook de streek van het goede leven, met uitstekende lokale producten zoals de pineau, de cognac, de geitenkazen

Een uniek erfgoed

Het hart van de Charente-Maritime is een groot geschiedenisboek onder de blote hemel. Vele Romaanse kerken, abdijen en kastelen vormen er de rijkdom van. De belangrijkste steden in het binnenland bezitten vele historische monumenten die absoluut een bezoekje waard zijn. Zoals in Saintes, de Romeinse stad met arena’s, thermen en triomfboog, of de prachtige Abbaye-aux-Dames. Saint-Jean-d’Angély en Pons die liggen op de weg van Santiago de Compostela zijn ook niet te missen. Dit geldt ook voor Surgères met de Middeleeuwse ommuring en het kasteel en de oude stad van Jonzac.

Saint-Jean-d’Angely

Saint-Jean-d’Angely

Een historische stad vol charme!
Saintes

Saintes

Een uitzonderlijke historische stad!
Pons

Pons

De middeleeuwse stad, een must om te ontdekken !
Surgeres

Surgeres

Een uitzonderlijke historische en architecturale erfgoed!
Jonzac

Jonzac

Een mooie stad, vol geschiedenis!