La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime

Charente Maritime op de fiets

Om in alle vrijheid en veiligheid rond te rijden ... rondom La Rochelle

Maak kennis met La Rochelle via de binnenwegen. Rondom La Rochelle zijn tegenwoordig 150 km fietspaden beschikbaar, van de jachthaven Les Minimes tot de vissershaven van La Pallice, van de brug naar het île de Ré tot Châtelaillon-Plage.

De gele fietsen:
Met Autoplus, onmisbaar in combinatie met andere vervoersmiddelen, heeft u de mogelijkheid om La Rochelle en omgeving anders te bekijken. Dankzij de vele parkeerplaatsen die voor fietsen zijn gereserveerd is de toegang tot de verschillende toeristische sites van La Rochelle een peuleschil. De gele fietsen staan gratis ter beschikking voor 2 uur. Er zijn 2 punten waar de gele fietsen van La Rochelle ter beschikking worden gesteld. Elke abonnee op Autoplus beschikt over de fiets voor 3 uur; met het abonnement “Jeune autoplus” heeft u de mogelijkheid de fiets voor de hele dag te ‘lenen’.

Tél. : 05 46 34 02 22

Om in alle vrijheid en veiligheid rond te rijden ... op île de Re

Laat u leiden over het honderdtal kilometers aangelegde en bewegwijzerde fietspaden die u door wijngaarden, zoutpannen, bossen en natuurreservaten voeren. De fiets is absoluut de beste manier om de dorpjes met de witte huizen en de stokrozen, de ongerepte landschappen en de zandstranden van “Ré, het witte eiland” te bewonderen. En er zijn geen heuvels: het hoogste punt van het eiland ligt op 19 meter! Het is dus niet verwonderlijk dat de fiets het meest gebruikte vervoermiddel is op het île de Ré. In

Fietsen huren
In alle dorpen op het eiland. Sommige verhuurders zijn onderling overeengekomen dat zij hun wederzijdse klanten helpen bij pech op de fietspaden.
 
  • Meer nformatie

Ile de Ré Tourisme

Tél. : 05 46 09 00 55

de.iledere.com - tourisme@iledere.fr

 

Om in alle vrijheid en veiligheid rond te rijden ... rondom Royan

In de streek van Royan zijn tientallen kilometers fietspaden aangelegd tussen dorpen en stranden, door het staatsbos van La Coubre. Hierbij zijn niet meegeteld de meer dan 500 km paden voor mountainbikes of tourfietsen door de hele streek, van het schiereiland van Arvert tot de heuvels van de monding van de Gironde. De streek rond Royan is ook een mountainbike site van de FFC.

  • ietsen huren

Cozes, La Palmyre, Merschers-sur-Gironde, Royan, Saint-Georges-de-Didonne, Saint Palais-sur-Mer, Saujon, Ronce-les-Bains.

  • Voor meer informatie :

de.royan-tourisme.com Tél. : 05 46 22 19 19

 

Om in alle vrijheid en veiligheid rond te rijden ... rondom Rochefort

De streek rond Rochefort omvat de monding van de Charente. Tussen land en zee zullen de liefhebbers van fietstochten in het tempo van de natuur blij zijn met de tientallen kilometers fietspaden, van de natuurreservaten tot het arsenaal van Rochefort en de versterkingen. Dus, net als in de film van Jacques Demi, Les Demoiselles de Rochefort, kunt u met de fiets de Charente over via de Pont Transbordeur. Ponten en passeurs zorgen ervoor dat u ook anders de rivier over kunt steken of naar het île d’Aix gaan, waar de fiets koning is omdat auto’s er verboden zijn. Om beter kennis te maken met de streek rond Rochefort worden tochten georganiseerd in Rochefort en Fouras, naar de Pôles-Nature rondom Rochefort, langs de oevers van de Charente en in het natuurreservaat van Yves.

Fietsen huren
Verschillende verhuurders op het île d’Aix, in Fouras, Port-des-Barques en Rochefort.
 
Voor meer informatie:
VVV's

Rochefort : tél. 05 46 99 08 60

Fouras : tél. 05 46 84 60 69

Echillais : tél. 05 46 83 29 59 (en saison)

Port-des-Barques : tél. 05 46 84 87 47 (en saison)

Maison du Tourisme du Sud-Charente : tél. 05 46 84 24 29

Communauté d'Agglomération du Pays Rochefortais : tél. 05 46 82 17 80

 

Om in alle vrijheid en veiligheid rond te rijden ... op het île d’Aix

Een autoloos eiland
U kunt hier uitsluitend per boot komen. U geniet hier te voet of op de fiets. De keuze is aan u. Het île d’Aix is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op dit kleine stukje land van 600 meter breed en 3 kilometer lang loopt u in de voetsporen van Napoleon, die hier twee keer is geweest. De sporen uit het verleden zijn nog intact, maar het dagelijks leven is hier bijzonder. De lage huizen en de stokrozen passen perfect in het landschap, terwijl de zandstranden een beetje kleur geven aan dit sieraad in de Atlantische oceaan. Het uitzonderlijke klimaat maakt van Aix een plek voor liefhebbers van zon en frisse lucht.