La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime

Charente-Maritime met de Bus

Vanaf het strand van Royan tot aan de citadel van Saint-Martin de Ré
staan zes verschillende transportmiddelen tot uw beschikking.

over de Charente-Maritime

De Pass'Partout 17

De Pass’Partout is een transportkaart die in de hele Charente-Maritime geldig is. U kunt hem op verschillende transportnetten gebruiken (stadsbus + bus, bus + trein bijvoorbeeld).

www.passpartout17.org

Also…Marr ook...

OCECARS on lines 51 (La Rochelle-Rochefort-Royan) and 60 (Rochefort-Saintes)

CITRAM POITOU-CHARENTES on line 17 La Rochelle-Surgères

KEOLIS LITTORAL on line 17 La Rochelle Surgères

Cars Météreau : La Rochelle/Oléron

Cars Aunis Saintonge : Saintes/ Oléron/ Royan

 

In de stadsgemeente van La Rochelle

Het netwerk Bus Autoplus

Is één van de meest praktische vervoersmiddelen in La Rochelle en omgeving, waarmee u alle parkeerproblemen in het centrum vermijdt. De bussen van de RTCR rijden door de hele stadsgemeente van La Rochelle.

RTCR - Tel. 05.46.34.02.22 - www.rtcr.fr

De elektrische pendelbussen

Hiermee kunt u tussen 9.30 uur en 20.00 uur om de tien minuten van de Parkeerplaats Relais naar Les Dames Blanches en vice versa. Er zijn geen vaste haltes, u hoeft alleen maar aan de bestuurder aan te geven wanneer u wilt uitstappen of uw hand op te steken om in te stappen.

Personen met beperkte mobiliteit:

De GIHP (Groupement pour l’Insertion des Handicapés et Personnes à mobilité réduite, groepering voor de integratie van gehandicapten en personen met een beperkte mobiliteit) is de vereniging die de dienst Minibus autoplus beheert, onder de verantwoordelijkheid van de RTCR. De organisatie van speciaal ingerichte bussen bestaat uit 10 minibussen voor het transport van personen met beperkte mobiliteit. Door het aanbieden van een aangepaste service, die rekening houdt met de specifieke wensen van mensen met een beperkte mobiliteit, vult de stadsgemeenschap van La Rochelle het scala van stadsvervoersmogelijkheden aan: de nieuwe elektrische boot die de verbinding verzorgt tussen de oude haven en de Ville en Bois is ook uitgerust voor rolstoelen.

Contact :

L’espace autoplus, Place de Verdun à La Rochelle : Tel. 05 46 34 02 22

 

over Rochefort

Het net R’bus

Dit netwerk bestaat uit 6 lijnen en 150 haltes tussen Rochefort en Tonnay-Charente. Het wordt aangevuld door de TGV pendelbus (Rochefort/Surgères) en een transportdienst op verzoek.

www.agglo.paysrochefortais.fr

 

over Saintes

Het netwerk BUSS

Dit netwerk bestaat uit 3 buslijnen en een schoolbus, een schoolbus voor de kleuter- en lagere school en een bus die de verbinding verzorgt tussen Saintes en de voorsteden.

Tel. 05 46 92 99 00 www.buss-saintes.com

 

Op het ile de Re

REBUS

Bussen staan tot uw beschikking bij het treinstation van La Rochelle. Deze brengen u direct naar het île de Ré.

www.aunis-saintonge.fr