La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime

Charente Maritime met de Boot

Le Passeur (Shuttle Ferry)

Dit is een elektrische boot die op verzoek de verbinding tussen de 2 oevers van de Oude Haven van La Rochelle verzorgt. Als u naar de gloednieuwe mediatheek wilt vanuit het centrum van de stad, gaat u naar de kade per bus autoplus, of om naar het centrum te gaan vanaf de Ville en Bois of de haven Les Minimes: met de Passeur vermijdt u alle verkeersproblemen. Hij vaart op verzoek als u inscheept aan de kant van de oude haven of u kunt bellen als u bij de Ville en Bois wilt inschepen, als de boot hier niet aan de kade ligt. Om één en ander nog eenvoudiger te maken is de Passeur autoplus ook toegankelijk per fiets of rolstoel.

 

De Bus de Mer, de zeebus

Via de vaste busverbinding tussen de Oude haven van La Rochelle en les Minimes kunt u na 20 minuten varen kennis maken met de vele rijkdommen van deze twee wijken. Om zonder parkeerproblemen de Bus de Mer te nemen stelt autoplus verschillende diensten ter beschikking zoals bus, fiets, taxi of passeur, afhankelijk van de plek waar u uw auto parkeert.

 

Per boot van of naar de eilanden

  • De inter-eilanden cruises

La Rochelle – Ile d’Aix

Tussen april en oktober heeft u de mogelijkheid om het l’île d’Aix te bezoeken via Fort Boyard met begeleidend commentaar over de geschiedenis en actualiteiten van het fort.

La Rochelle – Ile d’Oléron

Een retour cruise, direct of via het île d’Aix om kennis te maken met het île d’Oléron, met de mogelijkheid om vlak langs Fort Boyard te varen tijdens de overtocht. Aankomst in Boyardville-Plage tegenover Fort Boyard.

Ile d’Oléron – La Rochelle

Tussen juni en september, om een bezoek te brengen aan La Rochelle, naar keuze via het île d’Aix. Aankomst bij de ingang van de Oude haven van La Rochelle.

La Rochelle – Ile de Ré

Retourvaart tot aan het île de Ré van april tot september.

Ile de Ré – La Rochelle

In juli en augustus, een rondvaart langs de kust voor de haveninstallaties van La Pallice, les Minimes (een van de grootste jachthavens van Europa) en La Rochelle.

Ile de Ré – Ile d’Aix

Van april tot oktober, cruises via La Rochelle of direct. Vaart vlak langs Fort Boyard tijdens de overtocht, met commentaar over de geschiedenis en actualiteiten van het fort.

Ile de Ré – Ile d’Oléron

Directe cruise tot aan het île d’Aix en met overstappen tot aan Oléron of via La Rochelle. Vaart vlak langs Fort Boyard tijdens de oversteek.

Ile d’Oléron – Ile de Ré

In juli en augustus, vertrek met stop maar zonder in- of uitstappen in La Rochelle en aankomst op het strand van Sablanceaux op het île de Ré. Een busverbinding met Saint Martin de Ré is beschikbaar.

Ile d’Oléron – Ile d’Aix

Van april tot september, instappen in Boyardville naar het île d’Aix. Vaart vlak langs Fort Boyard tijdens de overtocht, met commentaar over de geschiedenis en actualiteiten van het fort.

> U kunt de vertrektijden en prijzen vinden op www.inter-iles.com - Tel. 0825 135 500

 

  • Pont van Royan naar de Pointe de Grave

Winter and Summer alike, 365 days a year, the link between Fouras and the Ile d'Aix is maintained by the maritime service of the Ile d’Aix. The crossing takes an average of 30 minutes.

> Consult timetables and tariffs on www.service-maritime-iledaix.com

 

  • Bac de Royan (shuttle ferry) at the Pointe de Grave

Het hele jaar en elke dag vaart de pont Royan -Le Verdon waarmee u de monding van de Gironde oversteekt in ongeveer een half uur. U kunt niet reserveren.

Voor inlichtingen :

Départemental maritime service

LE VERDON - Tél. : +33 (0)5 56 73 37 73

ROYAN - Tél. : +33 (0)5 46 38 35 15