La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime

Het natuurlijke erfgoed

Charente-Maritime heeft uitzonderlijke natuurgebieden, met landschappen, flora en fauna die deel uitmaken van een uniek erfgoed!

De Charente-Maritime bezit uitzonderlijke natuurgebieden. Deze bestaan uit landschappen, een flora en fauna die een uniek erfgoed vormen. Het zijn ook plekken die men wil beschermen en benutten. Aan het genoegen van de ontdekking ervan voegt zich het gevoel toe deel te nemen aan het behoud van een zeldzaam ecologisch systeem.

De moerasstreek van de Poitou

Een van de plekken die u niet mag missen is het Marais Poitevin, een interregionaal park van bijna 100.000 hectare, dat wordt doorkruist door de Sèvre Niortaise. Het is een betoverende streek en de bezichtiging van het Venise Verte en zijn vele kanalen, in het hart van het moeras, is daarom onvergetelijk.

De Pôles Nature

Om de bescherming van dit soort plekken te waarborgen, heeft het departement een kwaliteitshandvest opgesteld dat aan elke lokatie de naam Pôle Nature verleent. Deze actie wordt ondernomen voor de bescherming ervan en heeft ook een pedagogisch doel. Door middel van de 14 Pôles Nature behoudt de Charente-Maritime zijn vele natuurlijke troeven. Via deze lokaties kunt u optimaal genieten van de oneindige charme van de rijke, beschermde natuur van het departement.

De Poles Nature

De Poles Nature

Tradities en natuurgebieden!
De moerasstreek van de Poitou

De moerasstreek van de Poitou

Marsh, erfgoed en natuur!