La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime

Het Culturele Erfgoed

Charente-Maritime is vol met archeologische en architectonische overblijfselen, een cultureel erfgoed van onschatbare waarde!

De Charente-Maritime heeft vele bouwkundige en archeologische overblijfselen. Dit is een cultureel erfgoed van onschatbare waarde. Deze historische rijkdom komt voort uitde ligging aan de Atlantische kust, die met name wordt geïllustreerd door de forten, het verleden van internationale handel en de godsdienstige toewijding die er heerste.

De monumenten

Het departement bezit zo’n duizend kastelen (van Middeleeuwse vestingen tot Renaissance gebouwen), citadellen, kerken en abdijen. Hieronder zijn enkele sieraden van de Romaanse kunst die u niet mag missen. De stad Rochefort kan trots zijn op de restauratie van haar maritieme werf.

De museumkundige sites

U kunt eveneens kennis maken met het erfgoed van de Charente-Maritime door een bezoekje te brengen aan één van de honderden musea van het departement. De thema’s die hier worden behandeld gaan van de geschiedenis van de marine tot volkstradities, via de musea die zijn gewijd aan enkele bekende personen. De archeologische sites gaan nog verder terug in de tijd en verbinden de bezoeker van vandaag met de mens in de Prehistorie of de Gallo-Romeinse tijd.

De archeologie

De archeologie

Flash Back naar de prehistorie!
Kastelen

Kastelen

Bewogen geschiedenis van de Charente-Maritime!
Museums

Museums

Hoge punten van de geschiedenis!
Fort Boyard

Fort Boyard

The Amazing Destiny van Fort Boyard!
De marinewerf van Rochefort

De marinewerf van Rochefort

Volg de ontwikkeling van de projecten!