La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime
terug
Fort Boyard
Fort Boyard
  • Fort Boyard
  • Fort Boyard
  • Fort Boyard
  • Fort Boyard
Fort Boyard
Fort Boyard
Fort Boyard
Fort Boyard
Fort Boyard
Fort Boyard
Fort Boyard
Fort Boyard

Fort Boyard     

Zonder twijfel een technisch hoogstandje... maar nutteloos

Het idee voor de bouw bestond al aan het eind van de XVIIe eeuw, maar deze werd om technische redenen uitgesteld. Uiteindelijk is het Napoleon Bonaparte die de werkzaamheden laat beginnen in 1801. In 1809 worden ze onderbroken en beginnen pas weer in 1841 met nieuwe technieken om het kunstmatige eiland te bouwen waarop het fort rust, dat in 1859 voltooid is. Maar dan is het bereik van de kanonnen van de rondom Fort Boyard liggende verdedigingswerken vergroot, zodat het fort achterhaald is.

Erkenning van de media

Uiteindelijk heeft het fort aan het einde van de XIXe eeuw als gevangenis dienst gedaan voordat het rond 1910 door het leger wordt verlaten. Nadat het enige tijd aan plunderaars overgeleverd is geweest koopt het departement het fort in 1979 en laat het restaureren. De filmwereld en de bekende Franse televisieserie geven Fort Boyard, dat een historisch monument is, uiteindelijk de dankbaarheid en erkenning waar het recht op heeft. Het fort is niet toegankelijk voor publiek, maar vele tochten die op zee worden georganiseerd geven u er een prachtig beeld van.

Wat is er te doen?
La Rochelle Marathon

La Rochelle Marathon 26 NovemberThe 2016 edition, which will mark the 26th anniversary of the Marathon of La Rochelle Serge Vigot will take place November 27, 2016
Meer evenementen