La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime
terug
De Hermione Construction Project

De Hermione in 2014: het jaar van de grootste uitdagingen!

Kom de Hermione in haar nieuwe aanlegsteiger ontdekken !

Een geweldige uitdaging!
In het hart van het voormalige arsenaal van Rochefort en op een boogscheut van de Corderie Royale schuilt een uniek project in Frankrijk: het bouwproject van het schip de Hermione. Deze projectsite vormt een ongelooflijke technische en menselijke uitdaging: de heropbouw van een houten schip aan de hand van alle originele scheepsbouwmethodes. Wanneer het fregat klaar is, moet het de Atlantische Oceaan over tot in Boston, net zoals Lafayette in 1780 deed... Met zijn 65 meter lang en 3 masten kunt u in real-time het werk van de timmermannen, houtbewerkers en smeden en bewonderen...

Extra activiteiten na het bezoek
Neem zeker een souvenir mee van dit prachtige bouwproject uit de Hermione shop. Maak daarna een wandeling door de tuinen van de Corderie Royale langs de Charente rivier en gebruik uw verbeelding om er een heus avontuur van te maken!

Rondleiding op het schip
De bouwwerf is elke dag open voor bezoekers, zodat u de vaklui aan het werk kunt zien. Geleide bezoeken duren 1 u 15 min. en vinden dagelijks plaats. Maximaal 18 deelnemers. Het is dus belangrijk om van tevoren te reserveren: hermione.com of in het ticketbureau van de Hermione-werf (op basis van beschikbaarheid). Kinderen jonger dan 6 jaar zijn niet toegelaten. Indien u de rondleiding wil volgen, moet u fysiek mobiel zijn.

De Hermione-La Fayette Vereniging
Indien u het Hermione-bouwproject wil steunen, kunt u lid worden van de Hermione-La Fayette Vereniging (via de website van de vereniging hermione.com of via een inschrijvingsformulier dat u aan de receptie of telefonisch kunt aanvragen).


Video

Contact

Association Hermione - Lafayette
Arsenal Maritime
Place de l'Amiral Dupont
17300 ROCHEFORT
Tél. : 05 46 82 07 07