La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime

De auto in La Rochelle

De elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn te huur à la carte (Autoplus) of per abonnement (Liselec), tram etc. : de stad kiest voor milieubewuste vervoersmiddelen.
Autoplus :hier kunt u elektrische auto’s huren op de place de Verdun, voor een halve of hele dag. Zij zijn geel net als de fietsen.
Liselec : deze doet 24 uur per dag, 7 dagen per week dienst en rijdt in heel La Rochelle rond. Met een abonnement van € 5,50 per maand of € 2,-- (afhankelijk van de gekozen formule en de kortingen waarop u recht heeft) is de klant in het bezit van een pasje dat hem toegang geeft tot één van de 50 auto’s die over 7 stations zijn verdeeld: Port des Minimes, EIGSI, Médiathèque, Gare, Arsenal, Verdun en Aytré (Place des Charmilles). Het gebruik wordt gefactureerd naar tijd en aantal kilometers. Aan het eind van elke maand krijgt de gebruiker een rekening en een gedetailleerd overzicht van het gebruik.

 

De taxidiensten

109 bushaltes in de 18 gemeenten die deel uitmaken van La Rochelle bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van Bus/Cars autoplus door middel van taxi’s tegen een speciale prijs. De trajecten lopen tussen de 3 belpunten van het centrum (Gabut: telefoonpaal 5, Place de Verdun: telefoonpaal 22, Grosse Horloge: telefoonpaal 23) en de 109 bushaltes die over de gemeente La Rochelle en de voorsteden zijn verdeeld of vice versa. De prijs van de rit hangt af van de zone van de bestemming en/of het vertrekpunt. De prijs is niet afhankelijk van het aantal personen (tussen 1 en 4). De taxi neemt u mee en brengt u naar één van de drie centrale telefoonpalen of naar één van de 109 bushaltes “taxi autoplus”.
Om contact op te nemen met de centrale van Taxi autoplus kunt u het nummer +33 (0)5 46 41 17 17 bellen.

 

Vervoer van en naar de parkeerplaats :

De parkeerplaats Relais Jean Moulin (tegenover het Parc des expositions) biedt alle automobilisten parkeermogelijkheid vlakbij het stadscentrum van La Rochelle. Deze parkeerplaats op 500 meter van het centrum is gratis en er stoppen (betalende) bussen. Maar u kunt ook te voet naar het centrum! Zo vermijdt u verkeersproblemen en het zoeken naar een mogelijke parkeerplaats, wat bijdraagt aan een leefbaardere stad. Vanaf de Relais parkeerplaats heeft u verschillende mogelijkheden om uw weg te vervolgen.

 

Het wegennet

Twee snelwegen doen de Charente-Maritime aan : de A10 en de A837. Via de A10 heeft u afslagen naar Saint-Jean d'Angély, Saintes, Pons, Mirambeau en Jonzac. De afslag Mirambeau – Jonzac ligt op drie kwartier van het internationale vliegveld Bordeaux-Mérignac. Via de snelweg A837 ligt Saintes op drie kwartier van La Rochelle. Van noord naar zuid, parallel aan de kust.
Zij liggen slechts op enkele tientallen kilometers van de afslagen/opritten van de snelweg, afslagen nr 33, nr 34, nr 35, nr 36, nr 37, nr 38. Vanaf de A10 liggen de Europese hoofdsteden op een redelijke afstand, via het Franse en het Europese wegennet en in goede veiligheidsomstandigheden.