La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime
terug
Croisières Inter-Iles boottochtjes

Croisières Inter-Iles organiseert boottochtjes in alle maten en soorten: ontdek ze nu!

Croisières Inter-Iles boottochtjes : Fort Boyard en de eilandjes in de Pertuis d'Antioche!
Met de wind in de zeilen ontdekt u aan boord van een van onze Inter-Iles boten de drie plaatselijke eilanden : Ré, Aix en Oléron. Wij brengen u zo dicht mogelijk bij het geweldige Fort Boyard!

Stap aan boord van onze boten / Wij organiseren verschillende boottochtjes naar de eilanden en Fort Boyard. Bezoek Charente Martime met haar talrijke stranden, versterkte vestingen en eilanden... Vertrek uit verschillende havens. Voor een tocht met tussenstop naar Aix einland en Fort Boyard kunt uit La Rochelle vertrekken, Boyardville, Saint-Martin-de-Ré en Saint-Denis d'Oléron (juli en augustus).

Tocht met tussenstop naar het eiland Aix, 'het keizerlijke eiland'.
Tijdens deze boottocht kunt u Fort Boyard van nabij bewonderen voor u naar de parel van de zeestraat van Antioche vaart, ook wel het 'keizerlijke eiland' genoemd.De grillen van de getijden bepalen hoelang uw bezoek duurt, maar u kunt zeker meerdere uren genieten van dit ongerepte eiland met zijn vele facetten: geschiedenis, natuur, versterkte vestingen, oesterkwekerijen, monumenten, stranden, restaurants, wandelroutes, fietstochten, ritten te paard en met de koets...

Boottocht vlak bij Fort Boyard
Fort Boyard diende oorspronkelijk om het Koninklijke Arsenaal van Rochefort te beschermen, maar kreeg uiteindelijk een heel andere bestemming... Deze uitstap brengt u eerst naar het middelpunt van de zeestraat van Antioche tussen de eilanden Aix en Oléron. Daarna zeilen we rond het fort en kunt u naar hartenlust foto's nemen van het beroemde 'stenen schip'. Onze gids vertelt u alle interessante (en soms verrassende!) weetjes.

Tocht met tussenstop naar La Rochelle, 'de prachtige en rebelse stad'!
Tijdens deze uitstap kunt u rustig kuieren langs de verkeersvrije straatjes rond de haven en de geschiedenis van de oude stad ontdekken, de musea, de parken en andere wandelzones... Of lekker gaan shoppen.

Tocht met tussenstop naar het eiland Aix en La Rochelle.
Tijdens deze boottocht ziet u Fort Boyard van dichtbij voor u naar de parel van de zeestraat van Antioche vaart, ook wel het 'keizerlijke eiland' genoemd. De excursie eindigt in La Rochelle, aan de voet van de iconische torens.'s Ochtends kunt u op Aix de versterkte stad en de wilde, ongerepte omgeving bezaaid met wandelpaden, restaurants en winkels ontdekken. In de namiddag hebt u in La Rochelle de tijd om de oude stad, de haven of het Aquarium te bezoeken of lekker te winkelen.

Uitstap naar Fort Boyard en tussenstop in La Rochelle
Deze daguitstap begint met een oversteek op zee naar Fort Boyard. Daarna zetten we koers richting La Rochelle waar we aanmeren aan de voet van de torens die de toegangspoort vormen tot de bekende 'prachtige en rebelse' stad.Daarna is de keus aan u: lekker eten in een van de vele restaurants, de oude stad bezoeken, winkelen, wandelen langs de haven, het aquarium bezoeken...Deze excursie is enkel mogelijk vanuit Saint-Martin de Ré in juli en augustus.

Uitstap naar het eiland Ré
Hierbij steken we in één keer de zee over naar Saint-Martin, de hoofdstad van het eiland Ré.Saint-Martin is dankzij zijn rijke geschiedenis een uitgelezen plek om te bezoeken. Geniet van de zinderende, feestelijke sfeer op de beroemde markt, bij de antiekhandelaren en in de talloze winkels rond de haven.Of ga wandelen rond de versterkte vestingen van de oude citadel of huur een fiets en ontdek een van de vele fietsroutes.De oversteek naar Saint-Denis d'Oléron is non-stop en is enkel mogelijk in juli en augustus. Zodra u aankomt, staat de vuurtoren van Chassiron op u te wachten of kunt u de vele fietspaden verkennen (fietsverhuur mogelijk).

 

 


Video

Openingstijden

Onze boottochten starten begin april en eindigen eind september. Ze gaan verder in de weekends van oktober en worden hervat in het Allerheiligenverlof en tijdens de krokusvakantie in februari en de weekends in maart (afhankelijk van goed weer).
Vertrektijden op www.inter-iles.com

Tickets

Vanuit La Rochelle: Eiland Aix: 28,50 €/ Volwassene - Bezichtiging Fort Boyard: 19,00 €/ Volwassene.
Vanuit Boyardville: Eiland Aix: 21,50 € /Volwassene - Bezichtiging Fort Boyard: 16,50 € /Volwassene.

Prijzen variëren in functie van de gekozen dienst en de vertrekhaven.
Voor meer informatie, ga naar de website : www.inter-iles.com

Contact

Croisières Inter-Iles
3, Promenoir des Coureauleurs
Le Gabut
17025 LA ROCHELLE Cedex 1
Tél. : 0825 135 500 (calls cost: 0.15€ TTC a minute)
www.inter-iles.com

Nieuws

De Croisières Inter-Iles stellen hun bootjes beschikbaar voor privévaarten en verjaardagsfeesten, huwelijken, bedrijfsevenementen enz., aangemeerd of op volle zee. Een originele manier om uw evenement te organiseren!

Meer informatie: Tel: +33(0) 5 46 50 09 11 of www.inter-iles.com.