La Charente Maritime
5 minutes pour découvrir la Charente Maritime
terug
Abbaye aux Dames

Het Abbaye aux Dames muziekcentrum in Saintes

De Abbaye aux Dames is het kloppende muzikale hart van Saintes. Het Saintes Festival, het Jongerenorkest van de Abbaye aux Dames, de artistieke opleidingen, het concertseizoen, residenties van artiesten en de historische site van de abdij zelf zijn stuk voor stuk trekpleisters van dit muziekcentrum. Elk van deze facetten draagt bij tot de naam en faam van het centrum.

Het verhaal van de 'dames'
De Abbaye aux Dames was de eerste abdij voor vrouwen in Saintonge en had een enorme impact. Dit is vandaag nog steeds zo, dankzij de intensieve muzikale activiteiten en het unieke architecturale erfgoed.

De historische site van de Abbaye aux Dames is een oase van rust en vree in het hart van de stad. De abdijkerk van Notre Dame is een pareltje van Romaanse architectuur in Saintonge. De poort is weelderig versierd met plantenmotieven.

Bezoek ook de klokkentoren die werd opgetrokken in de vorm van een denappel en bedekt werd met een stenen patchwork. Op de toren geniet u van het uitzicht over de stad Saintes. U kunt ook het kloostergebouw bezoeken, van het kapittelhuis tot de kloostercellen.


Video

Openingstijden

Elke dag open
• Juni, juli, augustus, september: van 10 tot 19 uur (hoogseizoen)
• April, mei, oktober, december: van 10 tot 12.30 uur en van 14 tot 19 uur
• Januari, februari, maart, november: van 14 tot 18 uur.

Tickets

Zelfgeleide bezoeken
Volwassenen: 3 €
Kinderen tot 16 jaar: Gratis  

Bezoek met audiogids
Volwassenen: 5 €
Kinderen tot 16 jaar: 2 €
Groepen (11 tot 20 personen): 3.50 €

Gecombineerd bezoek, met bezoek aan het Romeins amfitheater
Volwassenen: 8 €
Kinderen tot 16 jaar: Gratis

Contact

L'abbaye aux Dames
11 Place de l'Abbaye, 17100 Saintes
17100 Saintes
Tel : 05 46 97 58 58
www.abbayeauxdames.org

Nieuws

Het seizoen 2013-14 heeft opnieuw heerlijke muzikale voorstellingen in petto die nog beter klinken dankzij de prachtige akoestiek van de abdijkerk. De muzikanten van het Atlantische Jeugdorkest repeteren in de abdij en luiden het muziekseizoen in.
Daarnaast treedt ook het 'senior' Orkest van Bordeaux op (met Gaëlle Arquez), het orkest van de Champs-Elysées en het Poitou-Charentes Orkest. De Abbaye aux Dames brengt ook een hommage aan verschillende vrouwen, zoals the Witches, Zhu Xiao Mei en Gaëlle Arquez.